Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
Έξυπνη Μεταποίηση

Έξυπνη Μεταποίηση: Υπεγράφη η απόφαση για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Μεταποιητικού και Βιομηχανικού κλάδου

Υπογράφηκε η απόφαση για το σημαντικό πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους 73.227.620 ευρώ, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων προτάσεων, με αποδέκτες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Μεταποιητικού και Βιομηχανικού κλάδου.

Με στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιομηχανίας, η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» επιταχύνει τη βιομηχανική μετάβαση μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών, για τη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 ευρώ έως 6.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη, δήλωσε: «Η δράση “Έξυπνη Μεταποίηση” στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των μεταποιητικών- βιομηχανικών επιχειρήσεων. Με την καθοριστική συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενισχύουμε ενεργά την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προωθούμε:

☑️την ψηφιοποίηση των παραγωγικών τους διαδικασιών

☑️την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στη διεθνή αγορά

☑️την αναβάθμιση υποδομών σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης

☑️τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

πηγή: https://www.mindev.gov.gr/%ce%ad%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd…/

Προηγούμενο «ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ» – Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών Μαρτίου 2024

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter